Christelijk Mannenkoor Beilen

O.l.v. Harold Kooij

Open Monumentendag 2016

Open monumentendag

In het weekend van 10 en 11 september 2016 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt, of om mee te doen aan een eenmalige activiteit.

Het Christelijk Mannenkoor Beilen heeft een zekere traditie ontwikkeld om, als de agenda het toelaat, tijdens het weekend van de Open Monumentendagen op de zaterdag enkele miniconcerten te organiseren in kerken die met recht onderdeel zijn van de monumentenlijst. Dit jaar is weer gekozen voor een rondje Overijssel en de route voert via de Grote Kerk van Vollenhove naar Dalfsen waar ook de Grote Kerk wordt bezocht. Beide kerken zijn al eeuwenlang een bron van inspiratie voor zoekende mensen en het is een voorrecht om in de schitterende akoesitiek van deze gebouwen te mogen musiceren.

Gestart wordt in de Grote Kerk van Vollenhove waar om ± 13:30 uur een miniconcert wordt gegeven. Vervolgens vertrekt het koor naar de Grote Kerk in Dalfsen waar om ± 15:30 uur een optreden volgt. Het koor staat ook deze dag weer onder leiding van dirigent Wim van Lenthe uit Dalfsen en wordt op de piano begeleid door Viola Land uit Roden.

Wij hopen van harte u zaterdag 10 september aanstaande op een van de genoemde locaties te mogen begroeten.

Locaties:

Het miniconcert in Vollenhove wordt gegeven in de Grote Kerk, Kerkplein 4, 8325 BN Vollenhove.
Aanvang ± 13:30 uur.

Het miniconcert in Dalfsen wordt gegeven in de Grote Kerk, Kerkplein 31, 7721 AD Dalfsen
Aanvang ± 15:30 uur

Vollenhove Grote KerkGrote Kerk Dalfsen1

Opgericht 8 november 1968 - Koninklijk goedgekeurd 13 april 1976
-Aangesloten bij de Koninklijke Christelijke Zangersbond te Voorschoten KvK: 40046539 - Bankrekening: NL73RABO0138494177