Christelijk Mannenkoor Beilen

O.l.v. Harold Kooij

De Kerstconcerten 2018

DE KERSTCONCERTEN 2018
Door het koor zijn 2 kerstconcerten gegeven, een op 15 december in de Brug-Es kerk in Dwingeloo en een op 16 december in de Magnus kerk te Bellingwolde.
Voor de pauze werd een selectie van kerstliederen van de hand van traditionele maar ook van eigentijdse componisten ten gehore gebracht. In Bellingwolde werden nog enkele solostukken gezongen door Lieneke Eijkelenburg.
Beide keren werd na de pauze het kerstoratorium “Een Nieuw Begin” van Johan Bredewout op tekst van Hans de Ruiter opgevoerd. Tenor Aart Mateboer deed de solopartijen, Ronald IJmker (in Dwingeloo) en Frank Kaman (in Bellingwolde) deden de orgelbegeleiding. Violetta Land op piano en strijkersensemble “Divertimento” maakten de begeleiding compleet. Het geheel stond onder de deskundige leiding van Wim van Lenthe. Dit stuk hebben we in 2017 al uitgevoerd in de Pauluskerk in Beilen, maar was zo in de smaak gevallen bij het publiek dat we het nogmaals gezongen hebben.
Zowel in Dwingeloo als in Bellingwolde waren de kerken goed gevuld.
We kunnen terugzien op 2 prima kerstconcerten.

Impressie van het Jubileumconcert op 3 november 2018

IMPRESSIE JUBILEUMCONCERT
In een bijna uitverkochte Pauluskerk hebben we op 3 november 2018 een concert gegeven ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van ons koor.
Met Andre van Vliet op het orgel en Jan Lenselink op zijn virtuoze manier van spelen op de vleugel en Adriaan Stoet op viool hebben we een prachtig concert neergezet mede dankzij het geweldig optreden van sopraan Judith Sportel.
De presentatie was in handen van Willy Misker. De algehele leiding was in de vertrouwde handen van dirigent Wim van Lenthe. Tijdens dit concert werden de twee leden die van het begin af lid zijn, Luuk Maat en Roelof de Groote, in het zonnetje gezet. Vermeldenswaardig is dat er deze avond voor het eerst op onze eigen, dit jaar aangeschafte 2e hands vleugel werd gespeeld.
Ook werd het Jubileumboek gepresenteerd.
We kunnen terugzien op een prachtig concert.

Christelijk Mannenkoor Beilen zoekt enthousiaste nieuwe leden.

CHRISTEKIJK MANNENKOOR BEILEN ZOEKT ZANGERS
Voor veel koren en verenigingen een herkenbaar fenomeen, de zorg vanwege de toenemende vergrijzing. Daarom zoeken wij, om de continuïteit van het koor te waarborgen, nieuwe enthousiaste leden. Wij bestaan in 2018 50 jaar en de voorbereidingen voor ons jubileumconcert op 3 november 2018 krijgen al weer gestalte. Het CMB wordt gevormd door een gezellige club van enthousiaste  zangers. Het aantal leden schommelt tussen de 60 en 70 en zij komen, behalve uit Beilen, uit alle hoeken van de provincie Drenthe. Het repertoire omvat naast de Christelijke traditionele koorzang, koorwerken van de grote meesters tot musicalarrangementen, er ligt veel nadruk op vernieuwing.

Het koor heeft nog een springlevende ambitie, er heerst een gemoedelijke sfeer en de factor humor ontbreekt nooit. Voor veel koorleden is kameraadschap een bindende kracht. In de pauze en na de repetitie (onze 3e helft) is er onder het genot van een drankje gelegenheid voor sterke verhalen en versteviging van de onderlinge band. Het Mannenkoor staat onder leiding van dirigent Wim van Lenthe uit Dalfsen. Wim van Lenthe is een enthousiast musicus en heeft als veelzijdig dirigent diverse koren onder zijn hoede. Viola Land uit Roden is als vaste begeleidster op de piano tijdens de repetities verbonden aan het koor.

Als u eens wilt ervaren welke muziek wij zingen en de sfeer wilt proeven nodigt het bestuur u van harte uit om kennis te komen maken met het Christelijk Mannenkoor Beilen.
Aan een goede begeleiding van nieuwe leden wordt veel aandacht besteed.

Nieuwsgierig? Neem contact met ons op of kom gewoon spontaan naar de repetitie.
Wij repeteren iedere donderdagavond in het Wilhelmina Zalencentrum,
Wilhelminaplein 2 in Beilen. Repetitie is van 19:45 tot 22:00 uur met rond 21:00 uur een pauze van een kwartier.

Opgericht 8 november 1968 - Koninklijk goedgekeurd 13 april 1976
-Aangesloten bij de Koninklijke Christelijke Zangersbond te Voorschoten KvK: 40046539 - Bankrekening: NL73RABO0138494177