Nieuws

Volle kerk tijdens Adventsconcert Mannenkoor Beilen.

Volle kerk tijdens Adventsconcert Mannenkoor Beilen.

Volle kerk tijdens Adventsconcert Mannenkoor Beilen.

Aanwezigen genoten volop van koor, solist en musici.

Harold Kooy laat koorleden uit volle borst en met overtuiging zingen.

Afwisselend programma met samenzang, koorzang en muzikale hoogtepunten

Het Christelijk Mannenkoor Beilen dat afgelopen zaterdag een adventsconcert hield in de Stefanuskerk kan terugzien op een zeer goed concert. Ruim voor de aanvangstijd waren alle stoelen in de kerk reeds bezet.

Het mannenkoor had zich verzekerd van de medewerking van een aantal bekende musici zoals Jan Wllem Docter en Ronald IJmker respectievelijk op orgel en vleugel. Verder waren aanwezig de bekende violist Adriaan Stoet en Nicole Grothe met haar dwarsfluit. Tenor Auke Kapitein van Urk maakte het plaatje compleet. Ds. Joanne Greving uit Westerbork presenteerde het concert op vakkundige wijze. De aanwezigen konden tijdens het concert ook actief meedoen, er was ruim voldoende tijd in het programma voor samenzang van bekende kerstliederen.

Het mannenkoor zette met de opening direct de toon van de avond met het bekende Gloria InIrada van Jaap Jan Hunze wat krachtig en met volle overtuiging ten gehore werd gebracht. Gezamenlijk met de aanwezigen werden er vervolgens 2 bekende kerstliederen gezongen. Hierna vervolgde het koor met De koninklijke lijn uit het oratorium “De kerstbelofte “van Harm Hoeve.

Auke Kapitein zong met begeleiding van Harold Kooy heel intens en gedragen het bekende lied : Stil, Stil , Stil, een oorspronkelijk lied uit Oostenrijk, het was muisstil toen Auke dit lied zong.

Organist, Pianist, en violist gaven een staaltje van uitstekende muzikale samenwerking af door gezamenlijk het Ave Maria, van de Italiaanse componist Caccini ten gehore te brengen.

Alle musici en het mannenkoor brachten vervolgens het bekende O Holy Night ten gehore, een ware happening. Na een gezamenlijk lied konden de toehoorders luisteren naar een muzikaal hoogstandje van Nicole en Harold die Mary’s Boychild instrumentaal uitvoerden.

Na een korte inleiding van Joanne Greving begon het koor met het kerstoratorium “een nieuw begin” van Johan Bredewout en Han de Ruiter.

Een totaal stuk over de geboorte van Jezus Christus dat in 19 delen werd uitgevoerd, alle musici en ook Joanne Greving hadden een aandeel in het programma. De tenor Auke Kapitein verzorgde de solostukken in het oratorium en gezamenlijk met de koorleden werd het een mooi geheel, een terecht applaus van het publiek na de slotnoot was welgemeend.

Tussen het oratorium verzorgden de musici nog voor diverse muzikale hoogstandjes, door gezamenlijk een aantal muziekstukken te laten horen.

Na het slotwoord van de voorzitter werd het concert afgesloten met het gezamenlijk zingen van het Ere zij God, waarna het mannenkoor nog het Stille Nacht met volle overtuiging bracht en ook Auke Kapitein zong het laatste couplet mee.

Het koor kan terugzien op een uitstekend verzorgd Adventsconcert, dat onder leiding van dirigent Harold Kooy perfect is uitgevoerd..

Na de jaarwisseling gaat het koor zich voorbereiden voor Koningsdag. Zij zullen dan samen met plaatselijk en regionale medewerkers een Oranjeconcert verzorgen in de Stefanuskerk.

CMB

Opgericht 8 november 1968 - Koninklijk goedgekeurd 13 april 1976 -Aangesloten bij de Koninklijke Christelijke Zangersbond te Voorschoten KvK: 40046539 - Bankrekening: NL73RABO0138494177